Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková TASR
27. srpna 2023 14:12
Čas čtení 0:25

Je to oficiální: Ruští vyšetřovatelé potvrdili, že Prigožin zahynul při pádu letadla

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Je to oficiální: Ruští vyšetřovatelé potvrdili, že Prigožin zahynul při pádu letadla
Zdroj: TASR/AP

Ruský vyšetřovací výbor v neděli oznámil, že DNA testy potvrdily totožnost všech pasažérů letadla, jež se zřítilo při středeční nehodě.

Podle výboru se na palubě letadla nacházelo deset pasažérů včetně vůdce Wagnerovy skupiny Jevgenije Prigožina a jeho pravé ruky Dmitrije Utkina. Informuje o tom TASR či stanice BBC.

„Podle výsledků byla stanovena totožnost všech deseti obětí a shodují se s leteckým seznamem,“ píše se v prohlášení vyšetřovacího výboru.

Letadlo se zřítilo ve středu severozápadně od Moskvy, když mělo namířeno z hlavního města do Petrohradu. Americké tajné složky oznámily, že pád letadla si objednal Kreml. Ten však veškerá nařčení odmítá. Ruský prezident Vladimir Putin ve čtvrtek vyjádřil kondolence pozůstalým po Prigožinovi. 

24. srpna 2023 9:28 Čas čtení 0:46 Nové podrobnosti o havárii Prigožinova letadla. Posledních 30 vteřin před pádem letělo normálně, pak došlo k nečekanému zvratu Nové podrobnosti o havárii Prigožinova letadla. Posledních 30 vteřin před pádem letělo normálně, pak došlo k nečekanému zvratu

Stanice NBC informuje, že Putin po smrti Prigožina nařídil wagnerovcům, aby podepsali přísahu věrnosti ruskému státu.

Domů
Sdílet
Diskuse