Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Lucie Kotvalová TASR
23. října 2023 15:03
Čas čtení 0:44

Z izraelských škol zmizí informace o Gretě Thunberg. Vyjádřila podporu Gaze, podle Izraele tak není morálním vzorem

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Z izraelských škol zmizí informace o Gretě Thunberg. Vyjádřila podporu Gaze, podle Izraele tak není morálním vzorem
Zdroj: Getty Images/Pablo Blazquez Dominguez

Izraelské ministerstvo školství z učebních osnov odstraní všechny zmínky o švédské aktivistce Gretě Thunberg. Proč? Kvůli jejím propalestinským výrokům.

Izraelské ministerstvo školství uvedlo, že aktivistku propalestinský postoj diskvalifikuje z role výchovného a morálního vzoru pro izraelské žáky a studenty. Píše o tom TASR s odvoláním na deník Jerusalem Post.

23. října 2023 9:50 Čas čtení 1:14 Předpověď počasí na tento týden: Čekej neobvyklé teplo i déšť Předpověď počasí na tento týden: Čekej neobvyklé teplo i déšť

Thunberg vyjádřila podporu 20. října na svých sociálních sítích. K příspěvku, jak jsme psali již dříve, napsala: „Dnes stávkujeme na znamení solidarity s Palestinou a Gazou. Svět se musí ozvat a vyzvat k okamžitému příměří, spravedlnosti a svobodě pro Palestince a všechny postižené civilisty.“ K postu připojila i čtyři hashtagy #FreePalestine, #IStandWithPalestine, #StandWithGaza a #FridaysForFuture.

Po publikaci příspěvku schytala jak kritické, tak děkovné komentáře. Například palestinská bloggerka a novinářka ze Safedu Muna Hawwa jí poděkovala za vyjádřenou solidaritu. Vyčítáno jí pak bylo například to, že v příspěvku neodsoudila teroristický útok Hamásu.

Jak píše TASR, Thunberg na kritiku později reagovala zdůrazněním, že je proti „strašlivým útokům Hamásu“, ale ke svému prohlášení přidala hashtag #StandWithPalestine.

Domů
Sdílet
Diskuse