Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
6. ledna 2024 v 11:00
Čas čtení 0:49

VIDEO: Letadlo se začalo rozpadat za letu, skrz díru byla vidět obloha. Podívej se na hrozivé záběry

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Letadlo se začalo rozpadat za letu, skrz díru byla vidět obloha. Podívej se na hrozivé záběry
Zdroj: Flickr/Dushan Hanuska/volně k užití (ilustrační foto)

Velmi nepříjemný zážitek si odnesli cestující pátečního letu společnosti Alaska Airlines, který se musel na cestě do Kalifornie nouzově vrátit do Portlandu. Letadlu odpadla ve vzduchu část trupu včetně okna, na palubě bylo 177 lidí.

Záběry kolující na sociálních sítích zachycují cestující s nasazenými kyslíkovými maskami. Na místě jednoho z oken se nachází velká díra, přes kterou je možné vidět noční oblohu a světla města na pevnině. Poničené je i přilehlé sedadlo, které bylo podle informací stanice BBC neobsazené.

6. ledna 2024 v 9:23 Čas čtení 0:33 Velké komplikace pro cestující: Letiště Václava Havla zahalila mlha, letadla musí přistávat jinde Velké komplikace pro cestující: Letiště Václava Havla zahalila mlha, letadla musí přistávat jinde

Letecká společnost Alaska Airlines v reakci na incident oznámila, že dočasně uzemní všech svých 65 letadel typu Boeing 737 Max 9, aby na nich provedla kontroly. „Každé letadlo bude vráceno do provozu až po dokončení kompletní údržby a bezpečnostních kontrol,“ uvedl generální ředitel společnosti Ben Minicucci.

Nejsledovanější letadlo v historii

K nehodě se vyjádřil i výrobce letadel Boeing, který si je podle svých slov situace vědom a nyní pracuje na shromáždění dalších informací. Typ letadel 737 Max je kvůli množství poruch a vyšetřování označován za nejsledovanější letadlo v historii. Stroje byly uzemněny již v roce 2019, kdy došlo ke dvěma tragickým nehodám. Aby se letadla mohla vrátit do vzduchu, musela projít významnými úpravami. 

Domů
Sdílet
Diskuse