Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
19. února 2024 14:38
Čas čtení 0:45

Oblíbené nudistické pláži hrozí zrušení. Proč začala vadit nahota?

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Oblíbené nudistické pláži hrozí zrušení. Proč začala vadit nahota?
Zdroj: Unsplash / Yoann Boyer

Pláž Tyagarah v Novém Jižním Walesu patří dlouhodobě k nejoblíbenějším nudistickým plážím v zemi, teď se s ní však turisti i místní budou nejspíš muset rozloučit.

Pláž je totiž součástí přírodní rezervace, kterou spravuje vláda australského svazového státu. Ta místní radě loni napsala, že veřejná nahota už není v souladu s novými hodnotami. Brzy tudíž dojde k hlasování, v němž se rozhodne, jestli nahé opalování je, nebo není nadále přípustné.

19. února 2024 12:31 Čas čtení 0:48 Známá evropská letecká společnost vyhlašuje stávku. Zrušené a zpožděné lety se dotknou tisíců cestujících Známá evropská letecká společnost vyhlašuje stávku. Zrušené a zpožděné lety se dotknou tisíců cestujících

Necelý kilometr dlouhá pláž poblíž městečka Byron Bay je podle CNN populární nejen mezi australskými nudisty, ale i ve světě. Správa přírodní rezervace Tyagarah nicméně uvedla, že se v oblasti odehrály případy spojené s urážlivým, nespolečenským a obscénním chováním. Údajně navíc docházelo k případům, kdy nazí lidé vyráželi i za hranice pláže.

„Nudismus je legitimní životní styl. Legální venkovní místa pro naturistickou komunitu jsou v Novém Jižním Walesu (a Austrálii obecně) velmi vzácná a tato konkrétní pláž je vysoce ceněna mezi zapálenými i příležitostnými nudisty,“ napsal šéf tamějšího naturistického spolku Bradley Benham. Ten založil petici za záchranu nudistické pláže, kterou hodlá poslat ministryni životního prostředí Nového Jižního Walesu Penny Sharpe. V době psaní má petice přes 1 100 podpisů.

Domů
Sdílet
Diskuse